Tuesday, April 4, 2017

So he likes me?

[23/12/2015]

I don't have that instinct or six-seven-eight-sense to smell whether a person likes me or not.

Bahasa cinta ni aku selalu minta tolong kawan aku sorang ni. Padahal bila pikir balik, perlu ke aku fikir sangat apa perasaan dia pada aku? Macam mana kalau prediction member ni salah? I hate to predict sebenarnya.

Bagi aku, selagi dia tak cakap "Aku suka kau", selagi tu lah aku anggap sebagai kawan, dia nak tanya pasal makan aku dah ke belum, sihat ke tak, tu semua bagi aku soalan biasa yang dia saje nak tahu. So aku jawab je lah. Dia nak jumpa, then jumpa je lah.

Yang bagi orang lain, tu maknanya aku layan dia, tandanya aku pun suka dia lah. *facepalm lah bagi aku sebab aku tak paham celah mana suka tu.
Lepastu, bila aku 'layan' walhal sebenarnya aku tak suka pun dia, orang suruh aku tinggalkan macam tu je (kau tak rasa kejam ke ignore je macam tu?). So kalau aku terus 'layan', aku dah mula rasa bersalah dah ni. Dan perlu ke aku rasa salah ni? Bukan salah aku kot, bukannya aku/dia declare apa-apa pun.

Serabut lah fikir apa yang orang fikir pasal kita. Sebab tu wahai manusia sekalian, pentingnya bercakap jujur.
Cakap je lah nak kenal-kenal dulu,
Aku take words directly apa yang orang tu cakap.
_________________________________________________________________________________
So what? Let's be naive?
No, just focus on being yourself and focus on your life. All these things are distracting and destructive to you.
So how? No need to think about it, throw it out from your mind lol

Like my sister said, be friends with EVERYONE


No comments:

Post a Comment

karya kak jah