Monday, March 27, 2017

Kenapa aku tak Indah

Bukan mempersoalkan pun kejadian Tuhan kepada aku,
Tapi aku yang memilih untuk jadi tidak begitu indah

Aku pernah jadi indah lah
Aku pernah kontrol ayu ok

Itulah
UNREALISTIC, PLASTIC
FAKE

Keindahan itu hanya sementara, kenapa nak pretend macam ianya kekal selamanya?
Kau tengah mimpi tu Jah
Lepastu tunggu lelaki-lelaki terpegun dengan kau dan datang kepada kau bukan?

Wanita Solehah itu sememangnya Indah. Tapi dia tidak lembik.
Bila nak kena strong keatas ujian sedikit dah menangis cari orang tolong strongkan dia.
Yang ni pula apa cerita:
Bila bab wanita indah, mesti nak portray gambar-gambar kau acah lembut sopan santun bunga sakura hahaha
Realitinya kau sedang memerangi diri sendiri setiap masa kan? Jadi kenapa tak being real?

Kau rasa Siti Khadijah andaikata masuk 2017 ni dia buat macam tu ke? kahkah

Jadi kenapa aku tak indah?
Bukan sebab aku tak nak jadi Indah, Tapi aku cuba menjadi realistik, dan jujur.
Dunia dah terlalu dicacatkan dengan penipuan indah, yang kau pun tertipu.
Dan perkara jujur selalunya pahit tak indah, dan kau enggan menjadi sejelek itu.

Biar dunia lihat aku kotor? aku kasar? aku ganas? aku ekstrim?
Ah, biarlah, bukankah kita harus abaikan apa kata orang dunia ni?
kahkah
Bukanlah patut diabaikan, tapi ambillah diperantara dipertengahan antara dua ekstrim itu.
Sehingga orang kebanyakan tak mampu faham kau ni apa. atau diantara dua.
Akhirnya kau kesah apa kan?
Sampai mereka dah tak mampu nak kesah pasal kau
Yang pasti, aku tiada kepastian keatas kesangsian kau itu. kahkah babai

No comments:

Post a Comment

karya kak jah