Thursday, October 6, 2016

They're pretty

Whenever I have gathering with friends especially with girl friends surround me, I always feel...
quite insecure.

Beauty insecure.

They are pretty, they are beautiful.
Selalu tertanya soalan yang macam susah nak cari jawapan yang memuaskan hati sendiri;
"Kenapa aku tak cun macam dorang ah?"
Dah lah pandai-pandai. Memang rasa sempurna sangat makhluk-makhluk Tuhan nih. hha

Rasa insecure ni takdelah selalu datang,
Kalau kita dalam kalangan orang awam, public, kita masih tak kesah dengan penampilan kita dan kita tahu itu adalah kita.
Dia rasa insecure datang tu bila tiba-tiba datang bab jodoh ni tau, tengok FB lelaki yang kau suka ramai pulak kenalan-kenalan perempuan dia cun-cun lawa-lawa semuanya. hahaha je lah kau dibucu katil tu kan?

Perasaan ni sekejap je, tak ada pun rasa nak buat diri kau cantik macam orang lain, kau still akan pilih jadi diri kau juga (ataupun sebenarnya kita tak reti :p )

Macam mana dengan TV series "How Do I Look?" oleh Jeanne Mai yang cuba membuktikan penampilan itu sangat penting untuk membina keyakinan diri? Oh, I have to agree with that, penampilan sedikit sebanyak memang memberi keyakinan dalam diri, tapi aku ni keyakinan aku tak terletak kepada penampilan. Tapi bab kahwin memang penampilan kot unless kau dapat lelaki jatuh dari langit yang tak tengok penampilan kau. kahkah ade ke

No comments:

Post a Comment

karya kak jah