Tuesday, October 4, 2016

Song: Superman

Ada dua lagu dalam kepala aku tentang SUPERMAN .
As we all usually describe a Superman as someone you could count, you could ask his help or don't need to ask he can always help you.

Superman - Taylor Swift

Taylor Swift WAS my favourite (sebab aku admire creativity dan hardship dia nak jadi artis naik sendiri sejak dia muda lagi, dan aku masa tu pun muda juga).
Kalau tengok lirik dia, dia banyak puji lelaki tu macam Superman, "Aku tunggu di bawah melihat kau terbang" secara tak langsung memang meletakkan harapan yang banyak sangat pada lelaki tu liddat

Berbeza dengan
Superman - Rachael Platten

Terang-terang dia berkata "You don't have to be Superman"
Dan dia tahu "I've been gone too much, selfish and distracted.."
Really Nice song indeed.

Rachael Platten punya songs penuh dengan inspirations

No comments:

Post a Comment

karya kak jah