Thursday, October 6, 2016

They're pretty

Whenever I have gathering with friends especially with girl friends surround me, I always feel...
quite insecure.

Beauty insecure.

They are pretty, they are beautiful.
Selalu tertanya soalan yang macam susah nak cari jawapan yang memuaskan hati sendiri;
"Kenapa aku tak cun macam dorang ah?"
Dah lah pandai-pandai. Memang rasa sempurna sangat makhluk-makhluk Tuhan nih. hha

Rasa insecure ni takdelah selalu datang,
Kalau kita dalam kalangan orang awam, public, kita masih tak kesah dengan penampilan kita dan kita tahu itu adalah kita.
Dia rasa insecure datang tu bila tiba-tiba datang bab jodoh ni tau, tengok FB lelaki yang kau suka ramai pulak kenalan-kenalan perempuan dia cun-cun lawa-lawa semuanya. hahaha je lah kau dibucu katil tu kan?

Perasaan ni sekejap je, tak ada pun rasa nak buat diri kau cantik macam orang lain, kau still akan pilih jadi diri kau juga (ataupun sebenarnya kita tak reti :p )

Macam mana dengan TV series "How Do I Look?" oleh Jeanne Mai yang cuba membuktikan penampilan itu sangat penting untuk membina keyakinan diri? Oh, I have to agree with that, penampilan sedikit sebanyak memang memberi keyakinan dalam diri, tapi aku ni keyakinan aku tak terletak kepada penampilan. Tapi bab kahwin memang penampilan kot unless kau dapat lelaki jatuh dari langit yang tak tengok penampilan kau. kahkah ade ke

Tuesday, October 4, 2016

Song: Superman

Ada dua lagu dalam kepala aku tentang SUPERMAN .
As we all usually describe a Superman as someone you could count, you could ask his help or don't need to ask he can always help you.

Superman - Taylor Swift

Taylor Swift WAS my favourite (sebab aku admire creativity dan hardship dia nak jadi artis naik sendiri sejak dia muda lagi, dan aku masa tu pun muda juga).
Kalau tengok lirik dia, dia banyak puji lelaki tu macam Superman, "Aku tunggu di bawah melihat kau terbang" secara tak langsung memang meletakkan harapan yang banyak sangat pada lelaki tu liddat

Berbeza dengan
Superman - Rachael Platten

Terang-terang dia berkata "You don't have to be Superman"
Dan dia tahu "I've been gone too much, selfish and distracted.."
Really Nice song indeed.

Rachael Platten punya songs penuh dengan inspirations

Song: Jomblo Happy by Gamma1



Jomblo = Solo / Single

Maksudnya, Single Happy.

Lagu ni aku ingatkan tak bagus, bunyi macam suruh biar je hidup solo dah happy,
Lepas tengok video clip dia ni, bagus betul.
Dia rasa macam suka kat seseorang,
Dia belikan sesuatu, hampir nak bagi pada perempuan yang dia suka tu,
Last-last dia bagi hadiah tu pada keluarga dia.
Sweet kan?

Dan ada part dalam lirik dia kata
"Takkan ku biarkan rasa kecewa,
Membuatku diam dan tak bersuara,
Ku yakin di suatu saat nanti,
Ada cinta abadi..."

So, Jomblo Happy lah enjoy lah buat masa ini, habiskan masa bujang sehabis baik yang tak mungkin kau akan buat lepas kahwin nanti, kalau dapat pasangan yang ok dan suka dengan apa yang kau tengah buat sekarang Amiin insyaAllah Alhamdulillah lahhh

Song: One Call Away by Charlie Puth



I love this song. Because this telling the ones you love that you available for them no matter what or where or when. I will be there for you. So, call me. Don't be scared darling.

Aku senang menangis. So everytime dengar lagu ni, terasa if only someone could do this as much as I can do to others.