Friday, December 11, 2015

Aktivis kah kau?


"Aktivis di UK tak macam Aktivis di Malaysia.
Di sini muslim ke non-muslim, sangat aktif, sangat care tentang apa yang diorang perjuangkan. Mereka SEDAR.
Ada satu event tu akak join tentang donate untuk Palestine,
Akak tak angkat tangan pun masa tu.
Orang tu datang kat kitorang, suruh kitorang donate jugak.
Kalau tengok tu memang macam dia paksa, pada kita tak eloklah paksa donate kan?
Tapi memang faham lah tengok diorang sangat serius, kesedaran diorang sangat tinggi."

Kata kakak itu.

Orang kita kak, sibuk nak tengok orang tu sombong ke tak, ada ciri-ciri riak ke tak.
Itulah, "Risaukan perkara temeh kita takkan maju."


"Terrorists!" Londoners weeping and shouting at Parliament over #SyriaVote
Posted by RT UK on Thursday, December 3, 2015
or

https://www.facebook.com/video.php?v=1551150825174795 

No comments:

Post a Comment

karya kak jah