Monday, January 26, 2015

Permulaan Sem 4

[Tak perlu baca. Takda manfaat. Hanya post untuk lepaskan rasa semangat semester ini.]

Hari ni hari pertama bermulanya Semester keempat.
kami, sesudah Autumn semester, adalah Spring semester.
Masuk semester ni aku benar-benar rasa seakan spring.
ya.
spring
[Credit]


Kalau tak paham
maksudnya teruja.

tengok draft blog ni balik,
la hai, banyaknya tak habiskan betul-betul.
banyak cerita, tapi tak tahu sejauh mana manfaatnya dan seteruk mana keburukannya.
ambil tindakan berjalan tengah lagi.

itulah aku. suka pilih jalan tengah untuk rasa selamat.
rasa selamat dengan tidak berbuat apa.
sedangkan di akhirat nanti berjalan tali berukuran lebar sehelai rambut pun bisakah aku terpisah antara negara dan syurga

Beberapa hari lalu Alhamdulillah aku tertengok video Zon Kuliah
ceramah Ustaz Jafri Abu Bakar.
Terpanah dengan penghayatannya mengenai hari akhirat

"Janganlah ada sedikit sekelumit pun rasa celup masuk neraka walaupun sikit!
Azab yang paling ringan pun adalah letak batu di kaki sampai menggelegak otak.
Itu paling ringan.
Seorang hamba yang ada banyak nikmat di dunia ini pun, secelup saja di neraka sudah lupa segala nikmatnya."

Aku tak retilah bawak dalam ayat di sini. memang kena tengok kalau nak feel.
Aku bukan siapa-siapa.

kali ini benar kalilah.
Lepas tengok video tu dan angkat barang,

Semoga terus kekal lah semangat ni.

Sem ni , aku tengok struktur kesemua modul,
sangat sibuk dengan courseworks yang aku dah boleh bayangkan.
beserta lagi dengan Nutrition Project.
Uish. ni kene share nih.
Project Nutrition ni sangat best aku nampak.
esok baru mula jumpa client..

yang tak bestnya, aku tak dapat nak tolong orang Islam yang dalam kesusahan sepertimana mereka dalam kesusahan.
tak paham kan apa aku tulis?
insyaAllah kalau ada kesempatan aku nak share projek tu.

Ameen

Istiqamah.
Mangat

Orang yang betul-betul sibuk patutnya tak sempatpun untuk beritahu orang ramai bahwa "aku sibuk".
maka, sebelum sibuk, aku nyatakan kesibukan yang aku terbayang ni terdahulu. kah
ya, tak sabar nak sibuk.
sibukkan masa dengan perkara bermanfaat.

yargh!



No comments:

Post a Comment

karya kak jah