Tuesday, August 5, 2014

'Indah'

'INDAHNYA BERPURDAH'
'INDAHNYA BERTUDUNG LABUH'
INDAHNYA BERSTOKIN
INDAHNYA SARUNG TANGAN
INDAHNYA TUTUP DAGU
INDAHNYA PAKAI BAJU

haha.

Baik. pertama sekali, apakah 'INDAH' yang anda ingin sampaikan?
Apa yang saya faham yang stok-stok beginilah...






aku tak mengerti kenapa definisi 'Indah' ni melembut-gemalaikan perempuan muslimah?
ater.. dok nengok semua (kebanyakan) control cun, control ayu jadinye...

Sungguh sebaik-baik perhiasan dunia adalah wanita solehah, namun itu bukan tiket untuk menatap perhiasan tercantik itu.

Oh, boleh pulak tu ada poster ajak kahwin awal, kartun 'Islamik' pakai tudung labuh lelaki pakai kopiah tapi muka bernafsu  -_-"


Ini membangkitkan lagi semangat anak muda untuk kahwin awal atas asbab nak kejar scene-scene bernafsu macam ni. Bila sebab nafsu, kamu mampu ke tak mampu ke nak berumah tangga kamu fikir jauh yang itu.
Apakah sebab ini ramai gelabah nak kahwin awal? Apa yang terjadi selepas perkawinan itu, your future tu paling penting kena ready. "duit tak pe, duit boleh cari." last-last mamayah kamu jugak jadi bank rumahtanggatingkappintu kamu. baru kamu tahu perkahwinan yang sebenar macam mana.

Pikir balik hang nak bina masjid ka, nak bina hotel pub halal sapuloh bintang?


[Credit]

KAK JAH
harap faham luas tanpa cakap banyak

No comments:

Post a Comment

karya kak jah