Friday, December 20, 2013

Selfie Girl

Aku dulu seorang perempuan yang suka ambil gambar sendiri.

[Credit]
It goes down for several years. I was not feeling comfortable actually with my face being promoted by my self. Why am I did this? Because I followed the others and I obeying the rules of the media, "PUT YOUR PICTURE HERE", Description ; let people recognize you. aha.

[Credit to: www.huffingtonpost.com ]

Then, putting just a normal face of me seems no fun at all. Because a lot of people were doing that. So, I triggered off my ultimate super weapon ! The extraordinary of me!

www.funnyjunk.com
[Credit]
Aku dulu juga ingin jadi seorang perempuan yang 'extraordinary' biar nampak unik bagai satu dalam seribu.

Kenapa a?

Oh. Rupanya kita nak perhatian lelaki. loncat-loncat ceria. gedik macam dalam cerita korea jepun kan? hha Pastu dapat lelaki hensem yang suka kita hanya untuk sementara waktu.

Salah dik.

Kadang Tu, ramai muslimah yang buat tanpa sebab, saje-saje tak ada motif. Sia-sia. Jadi, lebih baik tak perlu lakukannya terus langsung 0% daripada menimbulkan spekulasi terhadap diri sendiri lepastu nak fight balik salahkan orang lain yang terlalu judgemental atau menganggap perkara yang kecil tak perlu dibesarkan. Siapa besarkannya sebenarnya? Satu jari tunding hak orang, lagi 4 jari tunding hok kito balik.

Sekarang, berzbillion zillion perempuan buat perkara 'extraordinary' yang sama, yang akhirnya menjadi ordinary, normal. Bahkan kita buat macam tu, bagai tin kosong yang berbunyi. Tak ada apa-apa pada diri kita. Kerana kita hanya mampu tunjukkan fizikal diri kita, tunjuk pada orang ramai. Itu je lah.

Astaghfirullah Al Azim

Kita tak perlu lakukan perkara yang tak perlu. mudah bukan?
Kalau nak susahkan diri jugak, buatlah kau sampai pecah bibior

[Credit to: shine.yahoo.com ]
Sekarang ni digemparkan lagi Muslimah berselfie.
...

[Credit to: getoffmyinternets.net ]
hha

Memang tidak dinafikan, bertudung labuh memang cantik, malah suci dengan effect yang mantop oleh Camera 360. 100 Likes.
Namun, kitalah yang paling lantang membunyikan "Kecantikan seorang muslimah hanya untuk suami sahaja."
Saya tak faham. 

[Credit to: es-la.facebook.com ]
Siti Khadijah r.a., Siti Aisyah r.a, tak buat macam yang kita buat ni kan?
Maka, apakah kitalah sebenar-benar srikandi muslimah?

KAK JAH
Kita tak perlu menjadi unik, kita perlu menjadi hamba. 

No comments:

Post a Comment

karya kak jah