Tuesday, March 13, 2012

Sebab perempuan kene pakai tudung laki tak perlu [Science Fact]

Ekcelli, di area belakang telinga kita ade satu perkara yang membezakan lelaki dan perempuan.
[Gambar sekadar hiasan]

Perempuan kene tutup area belakang telinga dengan kain atau sesuatu yang boleh mengelakkan area situ Panas pancaran cahaya matahari.


Kalau perempuan tak tutup area belakang telinga tu, bagaikan cacing kepanasan, nanti muka cepat melendut, tanda2 penuaan lagi cepat. gadis yang muda nampak macam tua =________=


-daripada . Doktor from Universiti Iskandariah, Mesir-



Diff kan ? diff diff . 


Sebaya? mak saya kate "takpe dek, kamu tak mekap nmpk lg muda dr dia". sebenarnyakan, mak saya tak nak bg saya pakai mekap dy :P heee sekadar jenaka =.=' [takde kne mgena :P]


Other Science Fact :

-Perempuan yang bertudung lagi lawa. natural. pure. original. sebab terlindung drpd UV matahari di mana , pancaran sinar matahari mengakibatkan rambut kerat2 mcm tak cukup nutrient. rambut Rosak. seperti berlaku evaporation, nutrisi kulit rambut disejat. ==' haha. tp betul tu.
Abestu yg tak bertudung tu pun lawa gak rambut!

-itu da tak ori! da campur 45% bahan kimia! haprak, bt treatment rebonding bagai. nnti kat akhirat bakor jugak ye dak? eh, mm kene celup ngan lava yg panas. :S Subhanallah. 


-Ada Ulat yang makan otak! ulat tu, skali dy kat atas kepala, lagi2 yg da memey terdedah dengan kulit kepala, ulat tu dengan sekuat hati gali kulit kepala kita sampai otak.. bende ni penah jadi kat United States.. cehh Amerika amerika ==' pfftt...








See, ada sebab kenapa Allah S.W.T perintahkan kita menutup aurat~
Sesungguhnya, setiap perintah Allah S.W.T itu, setiap apa yang diciptakanNya takkan ada yang dibuat Sia-sia!



yg sy tahu, mesti banyak lg sebab kenapa Allah S.W.T suruh kita itu ini. walaupun kita tak tahu apakah ianya lagi? tapi ketahuilah bahawa Allah Maha Penyayang! segalanya pasti ada hikmah


Firman Allah:
" Maka adakah patut kamu menyangka bahawa kami hanya menciptakan kamu(dari tiada kepada ada ) sahaja dengan tiada sebarang hikmat pada ciptaan itu? Dan kamu (menyangka pula) tidak akan dikembalikan kepada kami?" Maka(dengan yang demikian ) Maha Tinggilah Allah Yang menguasai seluruh alam, lagi Yang Tetap Benar, tiada Tuhan melainkan Dia, Tuhan yang mempunyai Arasy yang mulia . 
( Al-Mukminun115-116)



eh, teringat pulak psl Appendix. my teacher said
"the American throw the appendix away since they are a baby. because the doctors said, the appendix is useless. no function at all. it only cause Harm to  human body. so, they cut the appendix."






i said. NO WAY! theres must be something hidden about the Appendix that God created. of kos saya tak membangkang teacher saya ketika itu juga bagi menghormati sesi pembelajaran dan dia pula bukan beragama islam. :]


pastu satu hari tu, teacher kate, no, appendix is function as _____ . rasanya beliau baru menjumpai fakta lagi. beliau sangat rajin berWiki wiki dan Bergugel gugel :3 hha


HAHA. agak jalan ketepi siket dr tajuk asal ya? takpe! kite tak sedar bukan? 
:[]



KAKJAH
-by Tukangkebun preach-

2 comments:

  1. bagus btul hang kak jah
    syukran ats info ni. moga Ilmu Allah dpt dimanfaat oleh sekalian Manusia...

    ReplyDelete
  2. waaaa..baru tau!
    tengs share:)
    May Allah bless

    ReplyDelete

karya kak jah