Thursday, March 29, 2012

Jordan or Mesir [Gegirl]?

Lets read the conversation bawah ni. between me and kak Jannah. She is Sarawakian. recently, she persue her study at University of Al-Azhar, Cairo Mesir.

EGYPT Vs. JORDAN


Dazzle Paradise
klu akak, x suro adik2 makin2 pompuan mai mesir
pk 100x laaa
hihi

Saya
haha
ramai gile budak lpsn spm cam sy ni nk g jordan mesir bt medic and so on
pergh~

Dazzle Paradise
hehe..istikharah la ~
klu g jordan, akak x kesah la
nak g mesir ni yg suh pk 100x
sbb sistem sini x sama ~
akak pun, klu tau mesir mcm ni sistem nya ~ mgkn akak x mai kot ~ tp Allah dah pilih..kena teruskan jgk

Saya
Man Jadda Wa Jada
Bil Taufiq wan najjah kak 

Dazzle Paradise
Allahumma Ameen
syukran hajar


Saya
Terimakasih atas nasihat itu kak 

Dazzle Paradise
sama2 kasih
maaf la itu pandangan akak sbg perempuan
mgkn lelaki lain pula

Saya
perempuan kene jaga! lelaki mane2 pn lantok ler mereka tu
HAHA

Dazzle Paradise
tu la
makin2 la mesir ni
aiseh!~
cuma diorg bumi anbia`
tu la istimewa diorg ni

Saya
makin2?

Dazzle Paradise
he3.. ~ mesir ni kan darurat

Saya
a'a lerr. so, akak lg prefer perempuan go to Jordan rather than Mesir la?
kan?

Dazzle Paradise
yup!~
sbb jordan tu
pun bumi anbia`
lgpun sana x amik masa lama mcm mesir ni
mesir ni klu fail kena repeat year, klu repeat sem x pe la
mmg org slu ckp, blja lama mana pun x pe.. biar krn Allah tp
bg akak..kita kena pk mak ayah jgk
x kan bertahun2 x lulus..masih nak stay jgk ~ dah tau susah..bertahan lg ~ klu ada choice lain ~ amik je la..
mak ayah pun tua ~ x kan kita x da ati nak sara diorg kan

Saya
oo
hmmm

Dazzle Paradise
tu pandangan akak la ~..

Saya
Terimakasih untuk advice tu kak. sangat berguna 

Dazzle Paradise
akak x larang tp nak suh hajar pk je la ~
klu akak bgs spm dlu & ada duit (mampu )
mmg akak apply jordan tp sbb akak x mampu
uni msia pun x trma akak
mesir aje
jd.. ~.. amik je la drpd x da kan

HARAP MEMBANTU 
Sekian, terima kasih.


KAKJAH
-laporan dibawakan khas dari Jordan-

4 comments:

karya kak jah