Wednesday, December 28, 2011

Love-Centered [HOPE]

If  you still below 20 years old, dont wasting your life time with BuayaFriend or GeliFriend.sedangkan below 20, anda boleh mmbuat persediaan seperti Asasi ataupun matriks? hha. tak =='


I mean, persediaan dalam bentuk, menjaga maruah diri, menghargai diri sendiri, berdikari, jage hubungan dengan Allah, ilmu cinta dalam Islamik... ni tak sedia pape, tetibe da ade pakweks nk kene jaga hati la... jadi nye, nafsu kite yg melebih2 drpd menggunakan akal.


Sesungguhnya nak kawal nafsu tu sgt susah. sehinggakan, nk menentang sifat buruk yg setan goda kite ngan kawal nafsu ni pun Allah kata itu JIHAD!
so, Jangan la kalah dalam perang jihad kita! ;D menentang melakukan amalan BURUK!
Anyway, kebanyakan gegirls especially suke terlalu mengharap.
well, even anda layan lelaki secara tak gedik2 tapi hanya bese2 je dan ganas sedikit pn ade ==' .. secara tidak langsung menimbulkan HOPE dlm diri. contohnya, dalam anda sedang gelak senda ngan si dia yg tak de ape2 tu, then tetibe anda nmpk dy, talk with other girl scara over the limit than layan anda, anda akan rasa... mcm tercabar kot? or.. itu la pasang hope. 


then, bile lelaki itu tak layan anda, anda pula yg rasa kebosanannya. juga secara tak langsung anda HOPE dy layan anda. ==' saya paham tuu haha..
satu hal, laki tu tgh enjoy kat tempat lain ke ape, awak pulak rse.. 'sepi'~~,lonely~, mcm takde life =='


untuk diri saya dan anda sekalian, Kita tak boleh samakan cara kita layan member 'same jantina' ngan member 'lain jantina'. Mungkin bukan kita yg mula2 pasang hope, tp disebabkan cara layanan yg terlalu mesra membuatkan teman berbicara tu yg psg HOPE terhadap anda. dan dia pun tunjukkan hope tu ==' 
ok. konklusinya, Tak yah la mengharap ke ape ke... layan over the top to the guys or wat so ever ==' apakah ayat tuuuuu buruk bebenoo.. haha
sori, sbb ak tensen gile gi mane2 je ade member mslh cinta. Sayang la zaman muda kite ngan bende2 tuuuuu... eeeeee


so, Lets enjoy our teenage life dgn bende2 berfaedah terlebih dahulu. menjejakkan kaki ke alam dewasa sungguh ni bukan mudah nk menangani masalah. sementara kita masih di bawah tanggungan mak ayah, ambik la kesempatan belaja drpd org tua. 


GO and GET YOUR LIFE!
Instead of thinking about other peoples feelings rather than yourself. hha. btol ke ak speak ni =='


"Kau takkan dapat hidup mewah kekal camtu je melainkan kau tahu macam mana Orang Tua mu belajar untuk hidup." 
mksdny, dulu2 kan susah payah. buat itu buat ini ya know. skrg, tenet. fesbuk cam aku ni ha.. haha. skali skala takpe. now on pun, im trying to limit my time depan fesbuk ==' come on!
disebabkan rasa susah itu la buat otak kite bergerak, pikir mcm mane nk selesaikan masalah. its ok if ya da mewah2, do the IQ test at least. 
otak kite tak bole terlalu rehat, atau tak guna.. ==' nnti jd lembab. n tak tahu nk selesaikan masalah. oh sedihnya! ~O~"


believe. Enjoy your teenage life with Family is better. because


Fri[END]
Boyfri[END]
Girlfri[END]
Fam[ILY]
KAK JAH
opinion

No comments:

Post a Comment

karya kak jah