Friday, December 30, 2011

Ku Seru Namamu Kekasih (PERTAMA!!)

Title : Kuseru Namamu Kekasih
Time Beli :  2009
Time mule bace n abes bace : mid 2010
Tempat Beli : Pustaka Islamiyah, Gombak
Pembeli a.k.a pembayar hhe: aii aku lerr hha
Publisher : PTS Milennia
Ketebalan Buku : x la tebal sgt.. medium laa ok ok a
Harga : RM 24.50
Genre : Love, Religion,

novel ni,... novel pertama yg ak beli ngan duit sendirieww hha
ble da pertama kali duit sendiri, maka pertama kali aku mule bace novel dan berjaya menghabiskan ny dalam mase setahun buat pertama kalinye! hha

Citer tersorok shhh..
asalny nk blikan utk beday member ak yg obses novel a gakk hha. (4/5/1994) ;D
satu ari jalan2 ngan dy kat pustaka islamiyah, ape satu hari -,-, hari2 la.. da balek skola ngan dy singah pustaka islamiyah tu.. kat bwh hillcrest tu en.. time PMR lak tu 2009, hhe
dy nmpk bku tu...

dy :    "Bestnye citer nih!"
aku :  "Blom beli pn da best .. -,-"
dy  :   "ishh best laa bace a sinopsis dy"
aku :  "buku laen la.. hhe (mahal -,-)" 

aku.. sblm bace sinopsis bace harge dulu hhua.
teringat lak beday dy nk dekat a! xpe a. beli la... 

smentare nk tggu beday dy tiba, ak tgk buku tu.. terpikior 
"nape dorg ske novel a? bnyk ayat jerr.. -,- x borink ka?"
ak belek2. try a jadi novelover yg kire ny da lame a kaki novel :PP *bajett~*
bace a dr mule2... BEST GILER CITER NIH! hha. permulaan pn da best -,-
continue la... ahh lamenye aku nk abeskan 1 buku!!
camne dorg yg ad satu rak novel abeskan 1 novel dlm mase 1 or 2 hari ataupun seminggu jer! 
aku satu novel ni pn cam menunggu beras menjadi nasi -,-? (periuk?) hha 
cam menunggu padi nk jadik beras laaa kirenyer.. hhe
alaaaa.. beday dy nk dekat da.. novel ni x smpai separuh! T__T 
pastu beday dy terlepas.. aku bg hadiah laenn hhe. 

ble da abes bce, ak bg dy PINJAM. hhe. dy kate da cukup best! 
n dy marah! "Patut la aku x jumpe buku ni da kat Kedai tu!!" -,- hha
maap. buku ni ade 1 je kat kedai tu. x ramai tahu
______________________________________________________________


so, sinopsis dy ni :
Empat manusia yang berbeza latarbelakang mencari cinta sejati di sebalik bayangan semalam. Dalam pencarian mereka, seruan kekasih yang manakah bakal menggegarkan jiwa? Seruan kekasih yang manakah yang akan menjadi janji yang tertunai?

hha! tu je yg dy bagi! hhe
ade peminat buku ni yg laen, citer psl sinopsis dy. sinopsis pe bende ny ak pn malas nk bace sinopsis dy cam kain 1 ella.hhe
sape yg serius nk bace gak sinopsis peminat tuuhhh klik la buku atas tu. ak x tampal kat sini, kan panjang sgt.. sinopsis ak pn da panjang hagaknye hhe ;D

ni ha.. Sinopsis haku.. hha :
buku ni best giler giler! citer dy panjangggg tp x borink!
buku ni pn pndai main2 kan mood ak. kejap berpeluh2 hha (sbb ade part yg Rayyan kene kejar ngan penjahat.ape x takut ny, pompuan kene kejar ngan pengikut paderi. pastu laki tu (zaim kot) selamatkan... waaa *o*)
kejap cam romantis (romantis bendeny geli haku!part penkid xdd)(romantis 1 lg, lelaki tu sanggup buat utk Rayyan!! (sbenany utk agama ;)) hha

mm camtu laa..
ade yg Penkid, geli2 tu laa.. pompuan hingin jd laki . hak tuih! x bersyukur lgsg! xP da a bt kat rayyan! wek wek! Nisa tuuu ish. tp en, dy last kali nk kawen ngan Mark (lelaki kristian), lupe lak ak mark tu nk masuk islam asenye, bapak dy, Paderi Swain x kasi. pstu nk tgkap nisa, pakukan nisa kat salib tu. mark gi selamat kan! wah! bwk lari nisa! pstu gereje tu meletup mcm pengampunan laa kireny. paderi tu nk tgkp nisa sbb paderi tu nk jadi tuhan kott kene salibkan 3 org pompuan , n nisa pompuan ketiga la kirenye..
ni bukan sinopsis.. ni pecahkan cerita. hha. x best pulak. 
citer ni berlaku kat Austorolia. (ahh! ak da a simpan cita2 nk blaja kat Queensland x(

xpe2. yg best gak, ade selitkan ayat2 dr kitab bible, n dihujahkan dgn hujah Islam dari Rayyan. perghh ;D
best best best.
hmm.. ku seru nama MU kekasih. ha! jln salah anggap! kekasih yg dimaksudkan ialah ALLAH ;D
ble kite ditimpa musibah kita seru name kekasih kita, ALLAH! itu la yg nisa bt time dy kene salib, dy sebut je name Allah.tu yg paderi tu marahh
tp.. jgn time susah je.. baru sebut name Allah. 
satu lg, jgn sebut jerr name Allah. BERUSAHA mencari jalan kluar selagi kudrat dikurniakan Allah! ;D
insyallah! Allah permudahkan segalanya. khair insyallah.

Hajar rating moon : ()()()()() mooooon!
(Panjang.. panjang gak.. at least x mcm kain 1 ella. hhe)
eh, lpe nk citer psl penulis. ahh tu la Maya Iris. hhe.
ak igtkan Maya Iris itu la rupa ny cam dlm gmba buku tu,.. hhe
oo laen upenye :DD tetap cun!

Maya Iris yg bt gak buku Curahan Cinta Niagara. 

ak mls nk bli, tebal sgt. hhe. tp, ak tau citer dy msti best.


Harap, ape yg kita pelajari, kita bace, KITA TIRU! hha..
tiru dlm gaya hidup kita ;D a.k.a amalkan. insyallah



Yang da bace buku best nih ;D n penat menaip -,-
KAKJAHHHHH HUARGHH HHA

2 comments:

  1. Salam kak jah. Sy nk sgt baca buku ni tp dah tak jual kat kedai. So, kalau rasa2 nak jual buku ni, sy nak beli boleh? Sy minat n suka sgt karya maya iris. So, do WhatsApp me 0174730372. Tq:)

    ReplyDelete
  2. Salam, akak, akak nak jual tak buku ni kat sy? sy tgh cari buku ni tp tak jumpa even kat online and kat kedai buku semua takde. sy minat dengan writer tu. sy boleh beli ngan harga asal buku tu kalau akak nak jual. ni emel n no fon. myrafarhana93@gmail.com 0174730372. tq:)

    ReplyDelete

karya kak jah