Friday, December 23, 2011

#1 THE BEGINNING of KAK JAH. jeng jeng jeng~

YA YA YA...
Assalamualaikum. 

YA...... asalnya saya ini dari www.ubikeledek.blogspot.com.
Setelah saya perhatikan ini video




dan ini





konklusiny, saya pun terpikir nak buat pembaharuan dalam diri kak jah yg da berbakul2 dosa tambah sebakul lagi oleh sebab perkara dianggap 'simple' spt dlm vid itu.


di fesbuk sudah di clean kan. blog pn sy nk cleankan sbb igt lg ade msuk gmbo2 yg menggoda har har, tp syg cerita2 sume T____T" takpe! drpd ak angkat bakul dosaku tu.. =='


sy dan rakan wanita lain tak perlu la ye nak bagi alasan berjela2. :D jgnlah jd perempuan 'bodoh' sprt yg Ustaz Azhar Idrus katakan :) terimalah nasihat. 


Sesungguhnya org yg berakal terima dan meminta nasihat.


yep, niat nk letak gmbo je, sbb fesbuk tu suro letak 'Profile Picture' maka, kite pn tergoda. ye dak. haha
Ingat, Niat tak menghalalkan cara. ;D


oleh itu, sebagai seorang islam, berhibur tiada salahnya, kerna hiburan itu indah, hanya pabila salah memilihnya membuat kita jadi bersalah.. (Raihan)


k'mon a, Islam itu mudah je. tak yah susah2 nk letak gmba 'berusaha comel'! haha. xD memalukan derr...


dah ade dunia tanpa sempadan dan batasan ni, tiada halangan utk merahsiakan identiti atau kecantikan muslimah kita. simpanlah utk suami.. aaa sho shweeett~ hahoo


WAH! Sy mulakan blog baru pd 24 Disember 2011, iaitu 10 hari slps hari kelahiran. takpe, yg penting da abes SPM!!!! haharrrr
OK! Start CNP dr blog lame to my new kak jah!


Sekian.
KAKJAH
Post Pertama OH!

No comments:

Post a Comment

karya kak jah